Meer luxueuze en chique materialen voor thuis

Wonen omringt door luxe en weelde? Wonen in een heerlijk warm interieur met chique materialen? Oftewel, wonen in een interieur dat de sfeer van een boutiquehotel uitstraalt? Met behulp van onderstaande tips creëer je dit in een handomdraai in je eigen woning!

Royaal thuis komen

Eén van de hoofdkenmerken van deze trendstijl is het gebruik warme, donkere kleuren. Denk hierbij aan donkerrood, -groen, -blauw en donkergeel. Deze kleuren dienen terug te komen in de wanden en accessoires in jouw woning. Laat je omringen met kleuren!

Ook typerend voor woontrend “boutiquehotel” zijn de weelderige afbeeldingen op muren en meubels. Behang met kleurige en fleurige bloemen, patronen en natuurtaferelen zijn populair en kleden een woning goed aan. Door de kleuren van de afbeeldingen en patronen terug te laten komen in de kleuren van de overige muren en accessoires, ontstaat zo een mooi, harmonieus geheel.

Wat zeker niet mag ontbreken in een luxe interieur in boutiquehotel-sfeer is het gebruik van warme, luxueuze materialen. Fluweel, velvet en (fake-) bont zijn niet weg te denken in jouw interieur. Probeer deze materialen terug te laten komen in de raambekleding, meubels en accessoires. Een chique uitstraling gegarandeerd!

Tot slot de accessoires die je kunt plaatsen in jouw eigen boutiquehotelletje. Kaarsenhouders, vaasjes, een hippe klok of fotolijsten, je kunt het zo gek niet bedenken. Houd je vooral niet in met de eind-styling, want in een boutiquehotel mag een overdaad aan accessoires geplaatst worden. Zorg ervoor dat je je ogen uit kunt kijken in jouw interieur! Om het geheel perfect passend en af te maken, ga je voor accessoires in gouden, koperen of rosétinten. Glimmen maar! En jouw boutiquehotel is compleet.

Kenmerken:

  • Mix van modern design met klassieke elementen en een vleugje exotische elementen.
  • Donkere en warme kleuren: okergeel, donkerblauw, donkergroen en donkerrood in combinatie met luxe materialen, zoals velvet/fluweel en goud.
  • Leuke, drukke prints en abstract design op de muren in de vorm van behang of vloerkleden. (bijvoorbeeld bloemenbehang of kleed met geometrische vormen)

Succes!

Liesbeth van den Nieuwenhuizen
Interieurstylist
www.studio-spot.nl

Praktische info