Ronde en organische vormen

Organische vormen zijn momenteel enorm populair en niet meer weg te denken uit hedendaags interieurdesign! We zagen deze trend vorig jaar al opkomen toen organische vormen begonnen te verschijnen in items zoals bijzettafels en spiegels. Maar dit jaar heeft deze trend zich uitgebreid naar grotere meubelstukken.

Rond ronder rondst

Doorgaans bestaat interieurdesign uit veel rechte, strakke lijnen. De meeste huizen hebben rechte muren, en onze meubels hebben vaak scherpe, rechte randen, zoals banken, kasten of tv-stands. Maar door meubels met organische vormen toe te voegen, doorbreek je al die rechte lijnen in je interieur. Organische vormen hebben namelijk veel zachtere lijnen, wat zorgt voor een speelse en uitnodigende sfeer.

Een ronde bank is bijvoorbeeld het summum van meubels met organische en ronde vormen. Heb je wat minder ruimte in je interieur? Dan is een ronde bank ook een uitstekende keuze. Vanwege de ronde rugleuning past deze bank ook heel goed bij deze trend. Naast verschillende banken kun je deze trend ook in huis halen door te kiezen voor een ronde of ovale eettafel. De zachte lijnen van de tafel passen uitstekend bij deze trend.

Wil je deze trend toepassen in je interieur maar heb je een beperkt budget? Pas dan gewoon enkele accessoires aan om meer organische vormen in je interieur te introduceren. Je kunt bijvoorbeeld een spiegel met veel ronde vormen aan de muur hangen, een vaas met prachtige rondingen kiezen of eens overwegen om een rond kleed bij de bank te leggen. Combineer dit met één of meerdere ronde kussens en je zithoek is helemaal in lijn met de laatste trends!

Praktische infoTerug naar inspiratie