Pas kleur toe in je woning

Het toevoegen van kleur aan je interieur zonder de juiste balans te verliezen is geen eenvoudige taak. Met slechts één decoratief element kun je niet het gewenste effect bereiken, en een willekeurige mix van kleuren kan tot een misser leiden. Gelukkig zijn er trends, kleuren en handige tips die je kunnen helpen. Om kleur toe te voegen aan je huis delen we in dit blog een aantal tips.

Color me happy

Eén grote kleurexplosie in je huis of juist een paar subtiele tinten? Er zijn geen vaste regels als het om het toepassen van kleur in je interieur gaat, in jouw woning moet je vooral doen waar jij je goed bij voelt.

Tip 1: Selecteer een beperkt palet aan kleuren voor je interieur en blijf hierbinnen. Dit geldt voor zowel de kleuren op je muren als voor je meubels en decoratieve accessoires. Experimenteer en mix, want vaak maken de details het verschil!

Tip 2: Pas op voor een overdosis kleuren. Te veel van dezelfde kleuren kunnen afleidend zijn, net als een overdaad aan verschillende kleuren in één ruimte. Ook hier draait het om het vinden van de juiste balans.

 

Tip 3: Gebruik de kleur van je muren niet als uitgangspunt. Er zijn ontelbaar veel verfkleuren beschikbaar, dus een kleur op de muren kan altijd worden aangepast. Hier kun je ieder seizoen weer mee spelen. Speel met vormen en variabelen aan textuur om het geheel compleet te maken.

Door te spelen met jouw favoriete kleuren geef jij jouw huis een persoonlijke touch en voelt het als thuis.

 

 

Praktische info